Welkom in mijn hoofd

Wat zit er in jouw hoofd? Wat komt er uit?
Jaar
2019 - 2021
Boeken + info
Welkom in mijn hoofd
Over de voorstelling

Een briljante 'wetenschapper' komt in de klas vertellen over de werking van de hersenen. Ze heeft een zeer bijzondere hersenpan meegenomen. Een brein van een geniale uitvinder die wegens hyperactief gedrag van school gestuurd is. De presentatie lijkt goed voorbereid, de 'wetenschapper' heeft alles onder controle.


Of vertelt haar buitenkant toch iets anders dan haar binnenkant?

Reacties & recensies

Humorvol theater inspireert leerlingen

De voorstelling Welkom in mijn hoofd en de aansluitende opdrachten hebben het nodige losgemaakt bij leerlingen. De leerlingen stonden open voor het thema en durfden zich ook kwetsbaar op te stellen. In de uitwerkingsles is de werkvorm "labelen" in alle groepen gebruikt, en daarnaast nog 1 andere werkvorm naar keuze. Wij (als docenten) vinden theater met humor als middel om het onderwerp psychische diversiteit onder de aandacht te brengen een geweldige vorm. We vinden ook dat het onderwerp terecht aandacht verdient en zijn tevreden met de start die we hiermee hebben gemaakt. 
Christelijk Gymnasium Beyers Naudé
Leeuwarden

Je kunt ook succesvol zijn als je het minder goed doet op school!

Het verhaal zit goed in elkaar, met een goede opbouw. Er worden veel emoties afgegaan zoals angst en schaamte. Deze emoties worden gekoppeld aan herinneringen. Zo wordt duidelijk wat er dan in de hersenen gebeurd. De leerlingen leren veel over hersenen op een hele leuke manier. Het verhaal van Edison maakt duidelijk dat je óók succesvol kan zijn als je het minder goed doet op school (omdat je niet in het systeem past). Doordat het personage van de actrice zich kwetsbaar opstelt (op het moment dat er in haar hoofd gekeken wordt), ziet het publiek dat kwetsbaarheid tonen juist erg krachtig kan zijn!

Patricia Bos
Buro Puur

Ik vond het leuk dat het 2 verhalen door elkaar waren. En ik heb ook echt wat geleerd, op een leuke manier (zonder dat het een les was). Wat ik heb geleerd? Dat als je veel negatieve gedachten over jezelf hebt, dat gedeelte van je hersenen steeds groter en sterker wordt zoals een spier. En dat geldt ook voor positieve gedachten. Ik heb natuurlijk geleerd over die uitvinder. En vooral dat mensen op verschillende manieren kunnen denken en daar hoef je je niet voor te schamen . Dat je mag zijn wie je bent! 
Gwendolyn (11)

Ik vond het echt heel interessant. Toen ze haar jas aantrok en die tas opendeed, kreeg ik wel even kippenvel, ik dacht dat het echt was. Het waren gelukkig nephersens 
Rinke (12)
Meer info

Voorstelling en workshop

Welkom in mijn hoofd is een verbeeldend en verdiepend theaterprogramma- een voorstelling en workshop in de klas- waarin de groep een uniek kijkje krijgt in het hoofd van Thomas Edison en andere personages. Zoals Edison alles in twijfel trok, zullen de acteurs en leerlingen samen vragen stellen bij labels, vooroordelen en de verschillen in onze hersenen. Onderzoekend. Vanuit verwondering

De voorstelling loopt door in een op maat gemaakte workshop waarin leerlingen en docenten door creatieve oefeningen zichzelf en elkaar beter leren kennen. Iedereen mag iets laten zien van zijn of haar binnenkant op een manier die bij hen past. Op deze manier gaat de spanning er vanaf en ontstaat begrip en openheid. Zo komt er ruimte om na te denken over hoe met elkaar om te gaan.

Mede mogelijk gemaakt door
No items found.
Met dank aan
Concept:
Ingrid van Leeuwen, Maartje Wikkerink
Regie:
Ingrid van Leeuwen
Spel:
Maartje Wikkerink en Marije Langhorst
Vormgeving en animaties:
Jehudi van Dijk
Voice-overs:
Jan Hoek
Productie en zakelijk leiding:
Jolanda Seinen, Kracht van Beleving
Verkoop:
Kracht van Beleving en Theater in school
Samen Sterk zonder Stigma
Bekijk ook:

Stillen

Contact

Vragen? Vragen!

Neem contact op
Neem contact op